Vrijwilligers - Loop jij een uurtje mee?

Word vrijwilliger

Degenen die nu vrijwilliger zijn, zijn dat meestal al vele jaren. Velen collecteerden tot 2013 voor één goed doel. Verschillenden liepen vaker voor verschillende goede doelen en liepen vaker per jaar in een collecteweek. Nu worden de vrijwilligers nog maar één keer per jaar gevraagd om huis-aan-huis te collecteren voor de verschillende goede doelen tegelijk. 

Pijn in het hart

De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat er vrijwilligers zijn, die vanwege hun leeftijd inmiddels één keer per jaar eigenlijk niet meer op een veilige manier kunnen doen: de emmer wordt (als het goed is) aan het einde van de route zwaar en het volhouden wordt moeilijker. Ook zijn sommigen inmiddels niet meer zo goed ter been en moeten zij met pijn in het hart aangeven dat het niet meer kan. Daarom vragen we jou om het stokje over te nemen. Als jij dit leest is er een grote kans, dat jij niet bij de groep oudere vrijwilligers hoort.

Pak jij de uitdaging op?

Het is een paar dagen in het jaar. De collecte is altijd in de eerste week van de zomertijd. In de laatste week van de wintertijd worden de enveloppen bezorgd. Vrij snel na de actieweek worden de emmers ingeleverd en de opbrengsten geteld en gecontroleerd.

Ook voor het bestuur of voor de wijken

Het zal je niet verbazen, dat we als bestuur ook inmiddels 10 jaar ouder zijn geworden. Dat geldt ook voor verschillende wijkhoofden en fondscoordinatoren. Als bestuur hebben we een rooster van aftreden. Voel je je geroepen om mee te organiseren en lijnen uit te zetten?
Neem dan contact met ons op!